Je telefoon koel houden deze zomer
Op hete zomerdagen kan het gebeuren dat jouw smartphone flink warm wordt. Naast dat het onhandig is, kan het ook nog eens gevaarlijk zijn. Met deze tips houdt jij je telefoon (en je hoofd) koel!
Vermijd zonlicht
Ontzettend voor de hand liggend, maar toch een goede om te benoemen, vermijd direct zonlicht op je smartphone. Wanneer je telefoon oververhit kan de batterij aangetast worden waardoor deze slechter gaat functioneren. In het meest extreme geval kan een oververhitte accu ook in brand vliegen. Probeer je telefoon zo veel mogelijk in deze schaduw neer te leggen of in je tas. Maar laat hem zeker niet in de auto liggen, daar wordt het veel te warm voor je elektronica.
Geen hoesje
Het is wat tegenstrijdig, maar laat je telefoonhoesje thuis. Ondanks dat je het toestel zo goed mogelijk wilt beschermen, blijft juist de warmte hangen tussen jouw telefoon en het hoesje. Een naakte smartphone kan veel beter zijn warmte kwijt. Wil je jouw hoesje liever niet thuislaten omdat je daar je pasjes in bewaard? Haal hem dan af en toe even van je telefoon af als je thuis bent of even relaxed.
Uit je broekzak
Net als met het telefoonhoesje, is ook je broekzak niet de meest ideale plek voor je telefoon in de zomer. Door jouw lichaamswarmte, warmt ook het toestel mee op en omdat de warmte niet weg kan wordt het alleen maar warmer in je broekzak. Ben je onderweg? Doe dan je smartphone in je tas. Zit je ergens? Leg hem dan in de schaduw op een plek waar je het kunt zien.
Vraag niet te veel
Als het warm is, wil je zelf zo min mogelijk doen. Jouw trouwe smartphone denkt daar hetzelfde over. Schakel daarom functies uit die je niet nodig hebt. Als je buitenshuis bent, hoef je bijvoorbeeld niet altijd je wifi en bluetooth aan te hebben en als je op je bestemming bent aangekomen, is je gps vaak ook overbodig. Daarnaast wordt aangeraden om alleen apps te gebruiken die weinig van je processor nodig hebben, ga dus niet zitten gamen of foto’s bewerken in het zonnetje.
Laat hem zelf afkoelen
Is jouw telefoon uitgevallen en heel traag door de warmte en wil je helpen om hem af te laten koelen? Leg hem dan zeker niet in de koelkast of vriezer. Als de temperatuur van het apparaat te snel van warm naar koud wisselt, kan er intern condens ontstaan. Ofwel vocht aan de binnenkant en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook kun je hem beter niet onder de koude kraan houden, zelfs met IP68-certificatie. Het beste kun je gewoon jouw telefoon in de schaduw neerleggen en wachten of zet hem compleet uit, zo kan de batterij ook niet te veel doen.